Maj

2017
Jun.

2017

Pomanjkanje mikroelementov

V vrtu ne manjka samo osnovnih elementov, temveč tudi tako imenovanih mikroelementov. To so snovi, ki so sicer povsod v naravi, rastline pa jih potrebujejo za razliko od makro elementov le malo.

V vrtu ne manjka samo osnovnih elementov, temveč tudi tako imenovanih mikroelementov. To so snovi, ki so sicer povsod v naravi, rastline pa jih potrebujejo za razliko od prejšnjih makro elementov le malo.

Pogosto lahko slišimo, da jih potrebujejo v sledeh. Toda, če jih iz kakršnega koli razloga na voljo ni dovolj, bodo odločali tako o količini, kot tudi o kvaliteti našega pridelka.

Pomanjkanje mikroelementov

Pomanjkanje mikroelementov je lahko resnično ali namišljeno. Če smo z nepravilnim gnojenjem dali zemljišču na primer preveč kalija, bo posameznim rastlinam lahko primanjkovalo magnezija. Tam, kjer je v tleh preveč kalcija, rastlinam primanjkuje železa in podobno.

Pomanjkanje mikrohranil pri rdeči pesi

Kdor hoče pridelati kvalitetno rdečo peso, jo mora vsaj dvakrat poškropiti s tekočim listnim gnojilom FOLIAR BOR. Pomanjkanje bora vodi v gnitje osrčja gomoljev. Podobno je tudi pri cvetači in brokoliju.

Pomanjanje mikrohranil pri paradižniku, papriki in kumaricah

Pri paradižniku, papriki in kumaricah pa je vsako leto težava zaradi pomanjkanja kalcija v plodovih. Plodovi postanejo na dnu črni in njihova kvaliteta je močno zmanjšana. To lahko preprečimo, če jih večkrat poškropimo s tekočim listnim gnojilom FOLIAR KALCIJ. Dognojujemo vsakič, ko dosežejo plodovi velikost oreha. To pomeni, da jih dognojujemo tolikokrat, kolikor vej s plodovi ima.

Priporočeni izdelki

Foliar bor

Listno gnojilo za dognojevanje rastlin, občutljivih za pomanjkanje bora. Za oskrbo rastlin, pri katerih se redno pojavlja ...

Pakiranje: 1l

Foliar kalcij

Za uravnotežen razvoj mladih rastlinskih tkiv. Listno gnojilo za kulture, katerih plodovi so občutljivi za pomanjkanje ...

Pakiranje: 5l

Deli