Apr.

2017
Maj

2017
Jun.

2017
Jul.

2017
Avg.

2017
Sep.

2017

3 razlogi za uporabo organskih gnojil

Ne glede na rastni medij ter področje, kjer vaše rastline uspevajo, je izjemno pomebno, da jim nudimo le najboljše in jim omogočimo ugodno rast. Vse to pa lahko dosežemo z uporabo organskih gnojil. 

Zakaj uporabljati organska gnojila, med tem ko se trg šibi od slikovite in pestre ponudbe drugih gnojil? Za vas smo pripravili nekaj razlogov, zakaj pri gnojenju pridelkov in cvetlic poseči prav po gnojilih organskega tipa.

 

1. Dobra preskrba tal

Ob rednem gnojenju z organskimi gnojili se oblikujejo pore, ki so pomembne pri preskrbi tal z zrakom in vodo. Te pore služijo tudi kot skladišča hranil, ki jih rastline potrebujejo za idealno rast. Organska gnojila so v veliko pomoč pri pripravi površinskega sloja tal, od koder rastline črpajo potrebna hranila. Ta sloj se razteza približno do globine 30 centimetrov pod zemeljskim površjem, zaradi njegovega neprestanega spreminjanja pa ga imenujemo tudi aktivni sloj.

 

2. Odlična pomoč rastlinam

Hranila v organskih gnojilih so v veliko pomoč vsem rastlinam, ne glede na njihove rastne zahteve. Rastline, redno gnojene z organskim tipom gnojil, imajo zdrav in gosto razvejan koreninski sistem ter so veliko bolj odporne na morebitne vremenske pojave.

 

3. Bogatenje rastnega medija

Organska hranila, ki se nahajajo v organskih gnojilih, z redno uporabo izboljšajo zračnost tal, hkrati pa povečajo njihovo sposobnost zadrževanja vode. Dodajanje organskega gnojila peščenim tlom omogoči vodno boljšo kapaciteto, v zbitih ali glinenih tleh pa se z redno uporabo povečujejo med talni prostori, skozi katere lahko nato odreka odvečna voda. S tem koreninam omogočimo lažji dostop do kisika ter vsak rastni medij pretvorimo v življenjski prostor za kvalitetno rast.

 

Oglejte si tudi prenovljeno Cvetalovo linijo organskih in organsko-mineralnih gnojil za izboljšanje strukture in fizikalnih lastnosti tal ter biološko oživljanje le-teh. Kliknite tukaj!

Priporočeni izdelki

Agrosol

Organsko-mineralno gnojilo rastlinskega izvora v obliki pelet. Prej "Biosol MIX". ...

Pakiranje: 5kg, 25kg

Biopost

Organsko gnojilo rastlinskega izvora. Kompost! 1 tona bioposta vsebuje toliko organske snovi in talnih mikro-organizmov, kot ...

Pakiranje: 8kg, 25kg

Kokosol

Za gnojenje, izboljšanje strukture tal (vnos organske mase) in hkrati biološko oživljanje tal. ...

Pakiranje: 5kg, 25kg

Organo

Organsko-mineralno gnojilo ŽIVALSKEGA IZVORA v obliki pelet. Odlično nadomestilo za svež hlevski gnoj. Izboljša strukturo tal. ...

Pakiranje: 5kg, 25kg

Deli