Apr.

2017
Maj

2017
Jun.

2017
Jul.

2017
Avg.

2017
Sep.

2017

Dognojevanje sadnega drevja

Sadno drevje potrebuje največ dušika v času cvetenja, zato ga je priporočljivo dognojiti z dušičnim gnojilom KAN malo pred cvetenjem. Ko pa drevesa pričnejo z rastjo in so pognala tri do štiri liste, opravimo škropljenje po listih s pripravkom AGROSTEMIN in tekočim listnim gnojilom FOLIAR.

Sadno drevje potrebuje največ dušika v času cvetenja, zato ga je priporočljivo dognojiti z dušičnim gnojilom KAN malo pred cvetenjem. Gnojilo potrosimo po površini in zalijemo z vodo, da se gnojilo stopi in čim hitreje spere v območje korenin, kjer ga drevo potrebuje.

Ko drevesa pričnejo z rastjo in so pognala tri do štiri liste, opravimo škropljenje po listih s pripravkom AGROSTEMIN in tekočim listnim gnojilom FOLIAR. Škropljenje ponovimo še enkrat preden se odpro cvetovi in tretjič takoj po končanem cvetenju.

Gnojenje marelic, breskev in hrušk

Marelice, breskve, hruške najprej odprejo cvetove, šele nato poženejo listi. V tem primeru počakamo, da odcvetijo in ko pričnejo poganjati listje, tudi le-te škropimo z AGROSTEMINOM in s FOLIARJEM.

Dognojevanje sadnega drevja med sušo

V primeru hude suše bodo naše rastline manj trpele za sušo, če smo jih škropili z AGROSTEMINOM in FOLIARJEM, ker imajo bolj razvit koreninski sistem. Kljub temu pa jih v takšnih primerih dodatno prehranjujemo skozi liste. To naredimo tako, da jih večkrat poškropimo po listih s tekočim listnim gnojilom FOLIAR ali NUTRI-PHITE PK.

Priporočeni izdelki

Foliar

Univerzalno foliarno oz. listno gnojilo. Za gnojenje vseh vrst rastlin v vrtnarstvu, poljedelstvu, sadjarstvu, vinogradništvu, hmeljarstvu ...

Pakiranje: 5l, 200ml, 20l, 1l

Kan

Za hiter razvoj, močne rastline ter obilen pridelek! Za dognojevanje gojenih rastlin med vegetacijo. ...

Pakiranje: 5kg

Agrostemin

Naravni bioregulator rasti sadnega drevja, vinske trte, poljedelskih kultur, vrtnin in okrasnih rastlin. ...

Pakiranje: 50g, 5g, 500g

Deli