Apr.

2017

Dognojevanje zelenjavnega vrta

Dognojevanje je eno od nujnih opravil na našem vrtu, če želimo kaj pridelati. Namreč z osnovnim gnojenjem ne moremo vnesti toliko gnojil, da bi jih bilo za vse rastline dovolj za celo sezono.

Dognojevanje je eno od nujnih opravil na našem vrtu, če želimo kaj pridelati. Namreč z osnovnim gnojenjem ne moremo vnesti toliko gnojil, da bi jih bilo za vse rastline dovolj za celo sezono.

Za dognojevanje lahko uporabljamo zelo različna gnojila, glede na potrebe rastlin. Največkrat uporabljamo: UREA, KAN, TEKOČE GNOJILO ZA VRTNINE, TEKOČE GNOJILO ZA PARADIŽNIKE, FOLIAR, NUTRI-PHITE PK.

Tla naj bodo za dognojevanje primerna

Če uporabljamo za gnojenje trdna gnojila, je zelo pomembno, da so tla vlažna. Zato je najbolje, da jih po gnojenju zalijemo, da se gnojila stopijo in sperejo v globlje plasti, kjer jih čakajo korenine. V kolikor uporabljamo tekoča gnojila, posebno zalivanje ni potrebno, ker vse skupaj opravimo istočasno – rastline zalijemo in pognojimo.

Kako skrbeti za vrtne rastline v sušnem obdobju

V poletni suši se pogosto srečamo z veliko težavo. Ko bi morali naše rastline zaliti, je prepoved uporabe vodovodne vode za zalivanje in pranje avtomobilov. Kaj pa sedaj? Z umazanim avtomobilom se bomo še nekako vozili, a naše rastline lahko propadejo, če jih ne zalijemo. V takšnih primerih jih bomo poškropili po listih s tekočim listnim gnojilom FOLIAR ali NUTRI-PHITE PK.

Težav bo manj, če se tega zavemo že pri sami setvi in sajenju. Če takrat naše rastline nekajkrat poškropimo z AGROSTEMIN-om in s tekočim listnim gnojilom FOLIAR, bodo rastline naredile veliko več korenin, ki bodo segle globlje in bodo rastlinam skoraj v vsakem primeru priskrbele dovolj vode.

Priporočeni izdelki

Foliar

Univerzalno foliarno oz. listno gnojilo. Za gnojenje vseh vrst rastlin v vrtnarstvu, poljedelstvu, sadjarstvu, vinogradništvu, hmeljarstvu ...

Pakiranje: 5l, 200ml, 20l, 1l

Kan

Za hiter razvoj, močne rastline ter obilen pridelek! Za dognojevanje gojenih rastlin med vegetacijo. ...

Pakiranje: 5kg

Tekoče gnojilo za paradižnike

Specialno tekoče gnojilo za paradižnike in druge plodovke (paprika, bučke, kumare ...). Za zdravo rast in ...

Pakiranje: 1l

Urea

Za pospešeno rast ter močne in vitalne rastline! Koncentrirano dušikovo gnojilo za dognojevanje. ...

Pakiranje: 5kg

Deli