Maj

2017

Foliarno gnojenje vrtnic

Ko spomladi vrtnice pričnejo z rastjo in imajo vsaj tri do štiri liste, jih poškropimo po listih s pripravkom AGROSTEMIN in tekočim listnim gnojilom FOLIAR.

Ko spomladi vrtnice pričnejo z rastjo in imajo vsaj tri do štiri liste, jih poškropimo po listih s pripravkom AGROSTEMIN in tekočim listnim gnojilom FOLIAR. Škropljenje po 7 do 10 dneh vsaj še dvakrat ponovimo. Na ta način dosežemo, da se rastlina bolje ukorenini, da bo pognala lepše liste in več cvetnega nastavka. Tako oskrbovane vrtnice so tudi odpornejše proti boleznim, saj so boljše prehranjene.

Škropljenje vrtnic za večjo odpornost

Čez celo leto pa je priporočljivo uporabljati tudi NUTRI PHITE-PK, ki vsebuje le fosfor in kalij. Z njim lahko poškropimo vrtnice skupaj s sredstvi za varstvo rastlin ali pa uporabimo samo gnojilo. Takšno škropljenje je posebno priporočljivo v primerih, ko imamo sorte, ki jih rada napada rožna peronospora.

Priporočeni izdelki

Foliar

Univerzalno foliarno oz. listno gnojilo. Za gnojenje vseh vrst rastlin v vrtnarstvu, poljedelstvu, sadjarstvu, vinogradništvu, hmeljarstvu ...

Pakiranje: 1l, 5l, 200ml, 20l

Agrostemin

Naravni bioregulator rasti sadnega drevja, vinske trte, poljedelskih kultur, vrtnin in okrasnih rastlin. ...

Pakiranje: 5g, 500g, 50g

Deli