Mar.

2017
Apr.

2017

Gnojenje jagod

Prvo gnojenje opravimo zgodaj spomladi, ko jagode pričnejo z rastjo. Gnojilo potrosimo okrog rastlin in ga plitvo vkopljemo v zemljo, pri tem pa pazimo, da ne poškodujemo korenin. Nato jagode še zalijemo, da se gnojilo čim hitreje stopi in spere v območje korenin.

Prvo gnojenje opravimo zgodaj spomladi, ko jagode pričnejo z rastjo. Takrat jih najprej očistimo starih listov in pognojimo s SPECIALNIM GNOJILOM ZA JAGODE. Gnojilo potrosimo okrog rastlin in ga plitvo vkopljemo v zemljo, pri tem pa pazimo, da ne poškodujemo korenin. Nato jagode še zalijemo, da se gnojilo čim hitreje stopi in spere v območje korenin.

Zaščita pred boleznimi

Ko jagode poženejo dva do tri liste, jih poškropimo po listih s pripravkom AGROSTEMIN in s tekočim listnim gnojilom FOLIAR. Škropljenje ponovimo po tednu dni. Za tretje škropljenje uporabimo skupaj z AGROSTEMIN-om NUTRI-PHITE PK, da bodo jagode odpornejše proti boleznim.

Drugo in tretje gnojenje jagod

Drugo gnojenje s SPECIALNIM GNOJILOM ZA JAGODE opravimo tik pred cvetenjem. Po obiranju gnojimo še tretjič. To tretje gnojenje se pogosto pozabi, kar pa ni prav. Saj, če rastline nimajo dovolj hranilnih snovi, potem naslednje leto nastavijo toliko manj cvetnega nastavka.

Priporočeni izdelki

Foliar

Univerzalno foliarno oz. listno gnojilo. Za gnojenje vseh vrst rastlin v vrtnarstvu, poljedelstvu, sadjarstvu, vinogradništvu, hmeljarstvu ...

Pakiranje: 20l, 1l, 5l, 200ml

Specialno gnojilo za jagode

Za bogato cvetenje in dobro oplodnjo! Za okusne in sočne plodove! Specialno gnojilo za gnojenje vrtnih jagod ...

Pakiranje: 30g, 1kg

Agrostemin

Naravni bioregulator rasti sadnega drevja, vinske trte, poljedelskih kultur, vrtnin in okrasnih rastlin. ...

Pakiranje: 5g, 500g, 50g

Deli