Mar.

2017

Gnojenje sadnega drevja

Sadno drevje je potrebno vsako leto pognojiti. Običajno ga gnojimo pred začetkom vegetacije, izmenično, enkrat z organskim gnojilom, drugič pa z mineralnim. Enega in drugega uporabimo tako, da z lopato na zunanjem robu krošnje dvignemo rušo in pod rušo nasujemo gnojilo, nato pa rušo pohodimo, da se sprime s tlemi.

Sadno drevje je potrebno vsako leto pognojiti. Običajno ga gnojimo pred začetkom vegetacije, izmenično, enkrat z organskim gnojilom, drugič pa z mineralnim.

Gnojenje z organskimi gnojili

Od organskih gnojil priporočamo uporabo BIOPOST-a, ORGANA ali kompostiranega HLEVSKEGA GNOJA. Enega in drugega uporabimo tako, da z lopato na zunanjem robu krošnje dvignemo rušo in pod rušo nasujemo gnojilo, nato pa rušo pohodimo, da se sprime s tlemi.

Gnojenje z mineralnimi gnojili

Pri gnojenju z mineralnim gnojilom SADJARSKI GARDIN pa naredimo prav tako po zunanjem robu krošnje nekaj lukenj, ki naj bodo globoke od 15 do 30 cm ter vanje nasujemo gnojilo. V kolikor pa gnojilo potrosimo po površini, potem izdatno pognojimo travo, do korenin drevesa pa bo prišlo zelo malo hrane.

Priporočeni izdelki

Biopost

Organsko gnojilo rastlinskega izvora. Kompost! 1 tona bioposta vsebuje toliko organske snovi in talnih mikro-organizmov, kot ...

Pakiranje: 25kg, 8kg

Organo

Organsko-mineralno gnojilo ŽIVALSKEGA IZVORA v obliki pelet. Odlično nadomestilo za svež hlevski gnoj. Izboljša strukturo tal. ...

Pakiranje: 25kg, 5kg

Sadjarski Gardin

Za zdrave in sočne plodove! Za osnovno gnojenje sadnega drevja. ...

Pakiranje: 5kg

Deli