Kan

Za hiter razvoj, močne rastline ter obilen pridelek!

Za dognojevanje gojenih rastlin med vegetacijo.

Področje uporabe
Sadno drevje

Pakiranje

Sestava
27 % dušik (N)

Primeren čas uporabe

J F M A M J J A S O N D
      

Namen

Kan uporabljamo za dognojevanje gojenih rastlin med vegetacijo. Polovica dušika je v nitratni obliki, ki je rastlinam hitro dostopna, druga polovica pa je v amonijski obliki, ki se veže na talne delce in je rastlinam na razpolago dalj časa. Gnojilo uporabljamo pri vzgoji na prostem in v rastlinjakih.

Uporaba

Vrtnine in poljščine: uporabimo 20 do 30 g gnojila na 1 m2 (2 do 3 kg na 100 m²). Trata: uporabimo 30 do 50 g gnojila na 1 m2 (3 do 5 kg na 100 m²). Sadno drevje, vinska trta: uporabimo 15 do 25 g gnojila na 1 m² (1,5 do 2,5 kg na 100 m²).

Vrtnine in poljščine: prvič dognojujemo 10 do 14 dni po vzniku ali presajanju rastlin in postopek ponovimo vsaj še dva krat v rastni sezoni. Trata: prvič dognojujemo na začetku pomladi in postopek ponovimo vsaj še dva krat v rastni sezoni. Sadno drevje, vinska trta: spomladi in poleti.

Trata: gnojilo enakomerno potrosimo po zelenici. Gnojimo v suhem vremenu, pred dežjem ali pa trato po gnojenju zalijemo. Sadno drevje, vinska trta: gnojilo enakomerno potrosimo po celotni površini pod rastlinami, pri čemer pazimo, da ne pade na zelene dele rastlin.