Nov.

2017

Kako do urejenega zimskega vrtička?

Za mnoge se z mesecem novembrom prične čas, ko vrtičkanje opustijo ter od vrta ne pričakujejo veliko. Prav zato pa je kakršen koli (nezahteven) okras v tem času odlična ideja in popestritev prazne gredice.

Trpežne grmovnice

V zimskih mesecih se boste največkrat srečevali s praznim vrtičkom, saj večina trajnic prezimi pod zemljo. Prav zato pa na gredicah potrebujete rastline, ki bodo kos nizkim temperaturam ter bodo svojo obliko ohranile tudi v zimskem času. Odlična odločitev so zimzelene grmovnice, ki svoje liste obdržijo tudi pozimi. Zimzelene rastline bodo pri izgledu našega vrtička igrale najpomembnejšo vlogo, saj mu dajejo nujno potrebno strukturo in razgibanost.

Če pa želite na vrtičku kljub vsemu ohraniti zelenjavne sorte vrtnin, se lahko odločite za zasaditev okrasnega ohrovta. Ta vrtnina bo v teh še ne premrzlih dneh zrasla v čudovito zimsko prevleko, zaradi svojih barv pa je lahko zasajen tako na zelenjavnem kot cvetličnem vrtu.

 

Zimske cvetlice

V poznem jesenskem času se lahko odločite tudi za zasaditev čebulic vitezove zvezde ali hijacint. Te vam bodo tako zacvetele že pozimi in ne šele spomladi, saj je spomladi na voljo več cvetočih rastlin kot jih imamo v zimskem času.

 

Urejene potke

Za urejen zimski izgled vrta je pomembna tudi urejenost gredic in potk med njimi. Poskrbite, da bodo potke na vrtu pometene in urejene, saj lahko veliko prispevajo k obliki in izgledu vašega vrta. Zanimivo je kako deli vrta, ki jih med sezono skoraj ne opazimo, pozimi postanejo pomembni oblikovalni elementi, z izgledom katerih se lahko prosto igramo.

Za razgiban izgled vrta lahko zasadite tudi nekaj visokih iglavcev, ki bodo razgibali vaš vrt v sivih zimskih dneh.

Priporočeni izdelki

Dekorativno borovo lubje

Popolnoma naraven izdelek iz lubja borovcev. Uporabljamo ga za zastiranje okrasnih in zelenjavnih vrtov, gredic, ...

Pakiranje: 70l

Kristalin cvet

Sestavljeno kristalinično mineralno gnojilo z visoko vsebnostjo fosforja. Namenjeno je pospešenemu razvoju korenin in cvetov. Popolnoma ...

Pakiranje: 700g

Magnezijev sulfat

Preprečuje sušenje pecljevine, prav tako listno bledico in sušenje iglavcev! Za preprečevanje ali zdravljenje fizioloških bolezni, ...

Pakiranje: 1kg, 5kg

Tekoče gnojilo univerzal

Je univerzalno tekoče gnojilo za gnojenje vseh notranjih in zunanjih okrasnih rastlin, ki jih gojimo ...

Pakiranje: 5l, 20l, 1l, 0,5l

Tekoče gnojilo za cvetoče rastline

Tekoče gnojilo za gnojenje vseh notranjih in zunanjih okrasnih cvetočih rastlin. Vsebuje optimalno razmerje hranil, ki ...

Pakiranje: 20l, 2l, 1l, 0,5l

Univerzalni biosubstrat

Za vzgojo in sajenje vseh vrst rastlin. Naravni substrat, izdelan iz kakovostne bele in črne šote,z ...

Pakiranje: 70l, 50l

Deli