Apr.

2017
Maj

2017
Jun.

2017

Obrezovanje jagodičevja

Ribez, josto in kosmulje moramo tudi obrezovati. Običajno spomladi očistimo tisto, kar je od zime poškodovano. Nato opravimo pomladitveno rez takoj po obiranju. Takrat izrežemo poganjke, ki so starejši od treh let nekoliko nad tlemi. Iz spečih očes bo pognala rastlina dva nova poganjka, ki bosta naslednje leto že rodila.

Ribez, josto in kosmulje moramo tudi obrezovati. Običajno spomladi očistimo tisto, kar je od zime poškodovano. Nato opravimo pomladitveno rez takoj po obiranju. Takrat izrežemo poganjke, ki so starejši od treh let nekoliko nad tlemi. Iz spečih očes bo pognala rastlina dva nova poganjka, ki bosta naslednje leto že rodila.

Obrezovanje malin in robidnic

Podobno obrezujemo tudi maline in robidnice. Stare izrojene poganjke porežemo po obiranju. Pri večkrat rodnih malinah že do jeseni poženejo nove veje, ki na vrhu naredijo do jeseni že prve cvetove. Naslednje leto pa bogato obrodijo.

Deli