Mar.

2017

Oskrba trate v času kaljenja in takoj po kalitvi

V času kaljenja mora biti dovolj toplo in vlažno, da seme hitro in kvalitetno skali. Ker pa je takšnih pogojev v naravi malo, moramo pomagati z zalivanjem. Travno seme kali namreč samo v primeru primerne vlage, sicer pa ne.

V času kaljenja mora biti dovolj toplo in vlažno, da seme hitro in kvalitetno skali. Ker pa je takšnih pogojev v naravi malo, moramo pomagati z zalivanjem. Travno seme kali namreč samo v primeru primerne vlage, sicer pa ne. V kolikor iz kakršnega koli razloga traja kaljenje semena dolgo, je seme podvrženo najrazličnejšim škodljivcem. Veliko nam ga lahko poberejo ptiči in mravlje. Zato je redno zalivanje ključnega pomena.

Po kalitvi poskrbimo za primerno ukorenitev in razraščanje

Ko pa seme skali in ima travica po tri ali štiri listke, jo ponovno tretiramo s pripravkom AGROSTEMIN, kateremu smo dodali tekoče listno gnojilo FOLIAR. Škropljenje opravimo v večernem času in ga po desetih dneh še enkrat ponovimo. Trava se bo tako hitro ukoreninila in dobro razrasla. S tem, ko postane trava hitro gosta, pa preprečimo pojavljanje plevelov.

Priporočeni izdelki

Foliar

Univerzalno foliarno oz. listno gnojilo. Za gnojenje vseh vrst rastlin v vrtnarstvu, poljedelstvu, sadjarstvu, vinogradništvu, hmeljarstvu ...

Pakiranje: 20l, 1l, 5l, 200ml

Agrostemin

Naravni bioregulator rasti sadnega drevja, vinske trte, poljedelskih kultur, vrtnin in okrasnih rastlin. ...

Pakiranje: 5g, 500g, 50g

Deli