Maj

2017
Jun.

2017

Pomanjkanje mikroelementov pri okenskih in balkonskih rastlinah

Zaradi zalivanja s trdo vodovodno vodo pride do pojava, ki mu pravimo listna bledica ali kloroza. Do tega pojava lahko pride tudi v primeru, da smo uporabili nekvaliteten substrat. Ali pa smo pripravili neustrezno mešanico prsti s previsokim pH.

Zaradi zalivanja s trdo vodovodno vodo pride do pojava, ki mu pravimo listna bledica ali kloroza. Do tega pojava lahko pride tudi v primeru, da smo uporabili nekvaliteten substrat. Ali pa smo pripravili neustrezno mešanico prsti s previsokim pH. Zato moramo naše rastline redno opazovati in proaktivno preprečiti pomanjkanje mikroelementov. Če vidimo, da so listi postali nekoliko svetlejši, moramo takoj ukrepati, saj se kljub dodajanju ustreznega mikroelementa razbarvan list ne obarva nazaj. Lepo temno zeleno barvo bo dobil šele naslednji list, ki bo pognal po dognojevanju.

Kako ukrepati, če opazimo, da so listi postali svetlejši?

Rastline nemudoma poškropimo ali zalijemo s tekočim listnim gnojilom FOLIAR ŽELEZO. Zalivanje po potrebi ponovimo po desetih dneh.

Pri rastlinah, kjer imamo vsako leto tovrstne težave, pa ne čakamo, da bo prišlo do pojava bledice. Te rastline že kar preventivno zalijemo, da preprečimo pojav bledice.

Priporočeni izdelki

Foliar železo

Specialno suspenzijsko listno gnojilo za preprečevanje železove kloroze na rastlinah. ...

Pakiranje: 500g

Deli