Feb.

2017
Mar.

2017

Priprava tal za setev trave

Ko smo tla očistili plevela, zrahljali in pognojili, je čas, da jih pripravimo za setev. To pomeni, da jih moramo fino zrahljati, da jih čim bolje zravnamo. Tla potem, ko so zravnana, še povaljamo z valjarjem, da bodo potem, ko bo trava zrasla, tudi pohodna.

Ko smo tla očistili plevela, zrahljali in pognojili, je čas, da jih pripravimo za setev. To pomeni, da jih moramo fino zrahljati, da jih čim bolje zravnamo. Tla potem, ko so zravnana, še povaljamo z valjarjem, da bodo potem, ko bo trava zrasla, tudi pohodna. Seme trave lahko posejemo ročno ali strojno, kar je odvisno od velikosti površine.

Sajenje prave travne mešanice

Sejemo vedno travno mešanico, ki jo sestavlja več vrst semen, ker nam samo takšna mešanica zagotavlja dolgotrajno lepo trato. Posamezne vrste ali sorte trav so namreč različno občutljive na sušo ali močo, na mraz ali vročino. In če posejemo tako imenovano angleško ljulko, nam lahko v hudi zimi povsem pozebe. Če pa je posejanih več vrst trav, bo v suši propadlo le tisto, kar je občutljivo na sušo, ostale odporne vrste pa bodo prazna mesta hitro zapolnile.

Spodbujanje kaljenja

Da bo seme čim bolj enakomerno skalilo in da bo kalilna energija močna, seme trave pred setvijo na rahlo navlažimo in zaprašimo s pripravkom AGROSTEMIN. Ali pa AGROSTEMIN raztopimo v mlačni vodi in s to mešanico navlažimo seme trave. Ko se seme zopet toliko osuši, da se ne sprijemlje, ga posejemo. Po setvi je priporočljivo, da posejano površino še enkrat povaljamo.

Priporočeni izdelki

Agrostemin

Naravni bioregulator rasti sadnega drevja, vinske trte, poljedelskih kultur, vrtnin in okrasnih rastlin. ...

Pakiranje: 50g, 5g, 500g

Deli