Mar.

2017

Rahljanje in gnojenje zemlje za trato

Tla moramo zrahljati, da bodo dovolj zračna in propustna. Tudi po močnejšem dežju ne sme na trati stati voda. Obenem moramo poskrbeti za ustrezno hrano. Trava za bujno rast potrebuje obilico hranilnih snovi. Če hrane ni dovolj, trava slabo raste in postaja vse bolj redka, kar ima za posledico to, da poženejo številni pleveli.

Tla moramo zrahljati, da bodo dovolj zračna in propustna. Tudi po močnejšem dežju na trati ne sme stati voda. Obenem moramo poskrbeti za ustrezno hrano. Trava za bujno rast potrebuje obilico hranilnih snovi. Če hrane ni dovolj, trava slabo raste in postaja vse bolj redka, kar ima za posledico to, da poženejo številni pleveli. Z ustreznim gnojenjem preprečujemo tudi pojavljanje plevelov.

Gnojenje zemlje za trato

Ker vsebuje hlevski gnoj veliko število semen plevelov, njegove uporabe ne priporočamo. Zemljišče pognojimo z organskim gnojilom BIOPOST, AGROSOL ali ORGANO. Gnojilo plitvo vkopljemo v zemljo, da bo na voljo koreninam trave, ko bo potrebno.

Priprava zemlje za trato

V kolikor so tla težka, je priporočljivo dodati zemlji šoto in pesek. Posebno dobre rezultate dobimo, če zemlji dodamo SUBSTRAT ZA TRATO.

V primeru zelo peščenih tal pa dodamo kar UNIVERZALNI BIOSUBSTRAT, ki pomaga zadržati v tleh vlago in hranila, da se le-ta prehitro ne sperejo v podtalnico.

Priporočeni izdelki

Agrosol

Organsko-mineralno gnojilo rastlinskega izvora v obliki pelet. Prej "Biosol MIX". ...

Pakiranje: 25kg, 5kg

Biopost

Organsko gnojilo rastlinskega izvora. Kompost! 1 tona bioposta vsebuje toliko organske snovi in talnih mikro-organizmov, kot ...

Pakiranje: 25kg, 8kg

Organo

Organsko-mineralno gnojilo ŽIVALSKEGA IZVORA v obliki pelet. Odlično nadomestilo za svež hlevski gnoj. Izboljša strukturo tal. ...

Pakiranje: 25kg, 5kg

Substrat za trato

Substrat iz mešanice belih in črnih šot. Namenjen je obnovi zelenic, setvi okrasnih ali športnih trat ...

Pakiranje: 40l

Univerzalni biosubstrat

Za vzgojo in sajenje vseh vrst rastlin. Naravni substrat, izdelan iz kakovostne bele in črne šote,z ...

Pakiranje: 70l, 50l

Deli