Avg.

2017

Razmnoževanje okenskih in balkonskih rastlin

Naši ljubitelji že od nekdaj sami razmnožujejo okenske in balkonske rastline. Meseca avgusta rastline za krajši čas malo ponehajo s svojim bogatim cvetenjem. In ta krajši počitek izkoristimo za to, da jih nekoliko obrežemo. Porezane poganjke porabimo za potaknjence.

Naši ljubitelji že od nekdaj sami skrbijo za razmnoževanje okenskih in balkonskih rastlin. Meseca avgusta rastline za krajši čas malo ponehajo s svojim bogatim cvetenjem. In ta krajši počitek izkoristimo za to, da jih nekoliko obrežemo. Porezane poganjke porabimo za potaknjence. Rastline pa zopet dobro pognojimo s KRISTALIN CVET-om, da poženejo nove cvetne nastavke.

Kako posaditi potaknjence okenskih in balkonskih rastlin

Potaknjenci naj ne bodo preveliki, ker se manjši lažje in hitreje ukoreninijo. Spodnji list običajno odstranimo, prav tako tudi vrh in morebiten cvet ali popek. Potaknjenec naj ima dva ali tri liste.

Potaknjence posadimo v lončke ali v korita v SUBSTRAT ZA SETEV IN PIKIRANJE. Substrat dobro zalijemo in rastline poškropimo po listih s pripravkom AGROSTEMIN in tekočim listnim gnojilom FOLIAR. Škropljenje vsaj še dvakrat ponovimo v sedem-dnevnih presledkih. Rastline bodo hitro naredile korenine in pričele z bujno rastjo.

S potaknjenci lahko uspešno razmnožujemo vse vrste pelargonij, fuksije, spreminjavke, begonije in še mnoge druge rastline.

Priporočeni izdelki

Foliar

Univerzalno foliarno oz. listno gnojilo. Za gnojenje vseh vrst rastlin v vrtnarstvu, poljedelstvu, sadjarstvu, vinogradništvu, hmeljarstvu ...

Pakiranje: 1l, 5l, 200ml, 20l

Kristalin cvet

Sestavljeno kristalinično mineralno gnojilo z visoko vsebnostjo fosforja. Namenjeno je pospešenemu razvoju korenin in cvetov. Popolnoma ...

Pakiranje: 700g

Substrat za setev in pikiranje ter zelišča

Za setev in pikiranje zelenjave in okrasnih rastlin. ...

Pakiranje: 20l, 50l

Agrostemin

Naravni bioregulator rasti sadnega drevja, vinske trte, poljedelskih kultur, vrtnin in okrasnih rastlin. ...

Pakiranje: 500g, 50g, 5g

Deli