Apr.

2017
Maj

2017
Jun.

2017

Sajenje balkonskih korit

Danes večina uporablja za okenske in balkonske rastline korita. Le-ta napolnimo s kvalitetnim substratom. V kolikor uporabljamo za sajenje stara korita, v katerih so bile posajene rastline že lansko leto, jih moramo pred uporabo temeljito očistiti in oprati.

Danes večina uporablja za okenske in balkonske rastline korita. Le-ta napolnimo s kvalitetnim substratom, kot je na primer: R SUBSTRAT, PREMIUM, UNIVERZALNI BIOSUBSTRAT. Da bodo rastline imele na voljo dovolj hranilnih snovi, ki se bodo enakomerno ne glede na vreme in temperaturo raztapljale, dodamo še dolgo delujoče gnojilo NUTRICOTE.

Sajenje balkonskih in okenskih rastlin

Ko rastline posadimo, jih najprej dobro zalijemo z vodo, da se dobro napijejo. Nato pa jih je priporočljivo zaliti še s pripravkoma PREVICUR in OCTAVE, da preprečimo pojav koreninske gnilobe. Nato pa jih poškropimo po listih s pripravkom AGROSTEMIN in tekočim listnim gnojilom FOLIAR. Škropljenje ponovimo vsaj še dvakrat v sedem do deset dnevnih presledkih. Tako dosežemo, da se rastline hitro in dobro ukoreninijo. Takšne pa bodo hitreje zacvetele in nastavile še več cvetnega nastavka.

V kolikor uporabljamo za sajenje balkonskih in okenskih rastlin stara korita, v katerih so bile posajene rastline že lansko leto, jih moramo pred uporabo temeljito očistiti in oprati.

V korita lahko zasadimo eno vrsto rastlin, kot so na primer pokončne ali viseče pelargonije, surfinije, fuksije, begonije in druge. V takšnem primeru je oskrba teh rastlin zelo enostavna, saj vse rastline zahtevajo enako količino vode in enako sestavo hranil.

Lahko pa se odločimo tudi za bolj razgibano varianto, to je mešana zasaditev. V tem primeru zberemo različne rastline, ki imajo različne potrebe. Zato bodo bolj bujno rastoče rastline prerasle tiste, ki rastejo bolj skromno.

Priporočeni izdelki

Foliar

Univerzalno foliarno oz. listno gnojilo. Za gnojenje vseh vrst rastlin v vrtnarstvu, poljedelstvu, sadjarstvu, vinogradništvu, hmeljarstvu ...

Pakiranje: 1l, 5l, 200ml, 20l

Nutricote

6 mesečno delovanje zmanjša potrebe po pogostem gnojenju! Dodatek k substratom pri sajenju rastlin ali kot ...

Pakiranje: 1kg, 250g

R-substrat

Z dodanimi hranili! Kvaliteten substrat za presajanje sobnih in zunanjih okrasnih rastlin. ...

Pakiranje: 20l, 10l, 5l, 50l

Substrat Premium

Najbogatejši substrat iz Cvetalove ponudbe! Z dodanimi hranili! Visokokakovosten substrat za vse vrste sobnih in balkonskih ...

Pakiranje: 50l

Univerzalni biosubstrat

Za vzgojo in sajenje vseh vrst rastlin. Naravni substrat, izdelan iz kakovostne bele in črne šote,z ...

Pakiranje: 50l, 70l

Agrostemin

Naravni bioregulator rasti sadnega drevja, vinske trte, poljedelskih kultur, vrtnin in okrasnih rastlin. ...

Pakiranje: 500g, 50g, 5g

Deli