Apr.

2017

Sajenje ostalega jagodičevja

Jagodičevje sadimo v času mirovanja, to je zgodaj spomladi, preden prične z vegetacijo ali pozno jeseni, ko jo zaključi. Tudi pri sajenju teh rastlin tla najprej očistimo plevela, nato pa dobro pognojimo, podobno kot pri jagodah.

Ostalo jagodičevje (ribez, kosmuljo, malino, robidnico, josta) sadimo v času mirovanja, to je zgodaj spomladi, preden prične z vegetacijo ali pozno jeseni, ko jo zaključi.

Če sadimo ribez ali kosmulje, le-te posadimo v vrsto. Saj so to rastline, ki bodo dosegle višino od enega metra do metra in pol. Nekoliko večji in bolj košat bo grm joste. Le-ta doseže tudi več kot dva metra višine.

V kolikor pa sadimo maline ali robidnice brez trnov oziroma njihove križance, kot sta Boysenberry ali Tayberry, potrebujemo oporo, saj se sicer poganjki plazijo po tleh.

Priprava tal za sajenje jagodičevja

Tudi pri sajenju teh rastlin tla najprej očistimo plevela, nato pa dobro pognojimo, podobno kot pri jagodah. Ribezu, kosmulji in josti lahko dodamo tudi START GNOJILNO TABLETO, da bodo preskrbljene z nujno potrebnimi minerali.

Priporočeni izdelki

Gnojilne tablete Start

Dolgo delujoče gnojilo za založno gnojenje ob sajenju trajnic (vrtnic, grmovnic, sadnih, trsnih in gozdnih ...

Pakiranje: Vedro 500 x 15 g

Deli