Jul.

2017
Avg.

2017

Zalivanje okenskih in balkonskih rastlin

Zalivanje okenskih in balkonskih rastlin je eno od najpomembnejših opravil. Od tega je odvisno tako cvetenje kot samo uspevanje rastlin. Današnje rastline, ki jih vzgajamo v ta namen, so iz najrazličnejših koncev in krajev sveta.

Zalivanje okenskih in balkonskih rastlin je eno od najpomembnejših opravil. Od tega je odvisno tako cvetenje kot samo uspevanje rastlin. Današnje rastline, ki jih vzgajamo v ta namen, so iz najrazličnejših koncev in krajev sveta. Mnoge so doma v sušnih predelih, kot na primer pelargonije. Zato je potrebno vedeti, koliko vode posamezne rastline potrebujejo, da jih ne zalivamo preveč, saj preobilno zalivanje največkrat pripelje do pojava koreninske gnilobe.

Zalivanje okenskih in balkonskih rastlin

Idealna voda za zalivanje je deževnica. V kolikor le-te nimamo na voljo, potem uporabljamo vodovodno, ki jo moramo pustiti najmanj 24 ur, da se kalcij usede na dno posode. Zato je najboljše, da imamo v ta namen večjo posodo, ki jo napolnimo do vrha, nato pa jo porabimo za zalivanje ¾. Eno četrtino pustimo, ker je le-ta polna kalcija. To je posebno pomembno pri surfinijah, fortunijah, milijon zvončkih, petunijah, lantani, črnooki suzani. Pri teh rastlinah zelo hitro pride do pojava listne bledice, če jih zalivamo s trdo vodovodno vodo.

Deli