Agrostrun

Očisti zemljo! Gnojilo z večstranskim delovanjem!
Za lep in zdrav pridelek brez poškodb. Za nemoteno rast.

Področje uporabe
Splošni nasveti

Pakiranje

Sestava
Apneni dušik. 19,0 % dušik (N), 50,0 % kalcijev oksid (CaO).

Primeren čas uporabe

J F M A M J J A S O N D
    

Namen

Agrostrun (apneni dušik) je dušično in kalcijevo gnojilo, namenjeno gnojenju vrtnih in drugih kultur s kalcijem in dušikom. Gnojilo ima vrsto koristnih lastnosti, ki lahko odpravijo nadloge na vrtu. Uporabljamo ga lahko tudi kot koristni dodatek pri kompostiranju organskih odpadov. Apneni dušik zaradi vsebnosti kalcija nevtralizira zemljo. Gnojilo v zemlji razpada 14 do 20 dni ob tem pa se sprošča plin, ki očisti zemljo. Učinek je dosežen le ob prisotnost vlage.

Uporaba

Z apnenim dušikom gnojimo glede na potrebe rastlin. Zelo pomembno je, da upoštevamo čakalno dobo in če dognojujemo, da to opravimo, ko so listi suhi in rastline ukoreninjene!

V primeru založnega gnojenja in čiščenja zemlje (pred vsako saditvijo ali setvijo) gnojilo enakomerno potrosimo in ga plitvo vdelamo v tla. Dobro je, da so tla ob trošenju rahlo vlažna oz. površino po gnojenju zalijemo. Dognojevanje: dognojujemo le nekaterim rastlinam. Gnojilo enakomerno potrosimo po celotni površini pod rastlinami in ga ne vdelujemo v tla. Ne trosimo ga po vlažnih rastlinah, saj lahko pride do listnih ožigov.