Zeotech gnojilo za trato Univerzal

Za spomladansko, poletno in zgodnje jesensko gnojenje trate.

Pakiranje

Sestava
NPK 14-0-8 2% Fe + 30% SO3 + 10% Zeotech 300

Primeren čas uporabe

J F M A M J J A S O N D
    

Namen

Gnojilo za trato univerzal je namenjeno gnojenju trate spomladi, poleti in v zgodnji jeseni. Nosilec hranilnih komponent je drobljeni zeolit, naravni mineral, ki ima neverjetno moč vezave hranil. Tako se hranila ne izpirajo v tla in ostanejo na površini, kjer jih plitvi koreninski sistem trate lahko koristi 6 do 8 tednov. Zeolitni nosilec hranil je svetle barve in se ne raztaplja, zato ostane na površini in deluje kot izboljševalec tal.

Delovanje gnojila je moč opaziti že po štirih do petih dneh. Trata začne intenzivno rasti in izboljšuje svojo barvo iz bledo zelene v intenzivno zeleno barvo.

Uporaba

Osnovno gnojenje in dognojevanje: 30 do 35 g/m2 (3 do 3,5 kg/100 m2).

Gnojimo spomladi, poleti in v zgodnji jeseni, v intervalih 6 do 8 tednov. Za prvo spomladansko gnojenje uporabimo lahko tudi Gnojilo za trato Start. Za gnojenje v pozni jeseni, ko pripravljamo trato na prezimitev, pa uporabimo Gnojilo za trato Jesen.

Gnojilo enakomerno potrosimo po suhi trati. Priporočljivo je uporabiti primeren ročni ali potisni trosilnik. Za hitrejši učinek gnojila trato po gnojenju zalijemo z vodo (5 do 8 l /m2).