Stisnjen substrat za orhideje

Specialni substrat za presajanje vseh vrst orhidej.

Pakiranje

Sestava
Kokosov kompost in kokosova vlakna (98 %), dušik (N) 100 mg/L CaCl2, fosfor (P2O5) 130 mg/L CAL, kalij (K2O) 700 mg/L CAL, magnezij (MgO) 80 mg/L CAL.

Primeren čas uporabe

J F M A M J J A S O N D

Namen

Stisnjen substrat za orhideje je specialni substrat, ki je posebej prilagojen za presajanje vseh vrst orhidej. Rastni substrat ponazarja naravno rastišče za orhideje. Vsebuje kokosov kompost, kokosova vlakna in začetna hranila za optimalen začetek rasti. Substrat ima odlično drenažo in zračnost, ki omogoča optimalno razrast korenin.

Uporaba

Plastično embalažo na vrhu odrežemo in dodamo 1,5 litra tople vode. Počakamo 2–3 minute, da začne substrat nabrekati. Medtem malo pomešamo. Po nabrekanju dobimo približno 5 litrov substrata, pripravljenega za uporabo. Pred presajanjem rastlino dobro zalijemo, nato pa jo previdno vzamemo iz lončka. Iz koreninske grude odstranimo star substrat in pazimo, da ne poškodujemo nežnih zelenih vršičkov korenin. Nato odrežemo vse gnile in posušene korenine in liste. Rastlino postavimo v lonček in pazimo, da nobena korenina ne gleda ven. Dodamo pripravljen substrat in ga razporedimo tako, da zapolnimo vsa prazna mesta v lončku. Substrat zelo dobro zadržuje vlago, zato z zalivanjem ni treba pretiravati.