Zeotech gnojilo za trato Start

Za zgodnje spomladansko gnojenje in gnojenje ob setvi.

Pakiranje

Sestava
NPK 12-5-8 2% Fe + 29% SO3 + 10% Zeotech 300

Primeren čas uporabe

J F M A M J J A S O N D
      

Namen

Namenjeno je gnojenju površin, pripravljenih za setev trate spomladi ali jeseni in prvemu spomladanskemu gnojenju.

Nosilec hranilnih komponent je drobljeni zeolit, naravni mineral, ki ima izjemno veliko moč vezave dostopnih hranil. Tako se hranila ne izpirajo v tla in ostanejo v vrhnjih plasteh zemlje, kjer jih koreninski sistem trate lahko koristi 6 do 8 tednov. Zeolitski nosilec hranil je svetle barve in se ne raztaplja, zato ostane na površini in deluje trajno kot izboljševalec tal.

Delovanje gnojila je moč opaziti že po štirih do petih dneh. Trata začne intenzivno rasti in spreminjati svojo barvo iz bledo zelene v intenzivno zeleno barvo.

Uporaba

Osnovno gnojenje: 30 do 40 g/m2 (3 do 4 kg/100 m2).

Gnojilo za trato Start uporabimo ob pripravi tal za setev trate spomladi ali jeseni in za prvo spomladansko gnojenje. Za naslednje gnojenje v spomladanskem in poletnem času, uporabimo Gnojilo za trato Univerzal, za jesensko gnojenje pa Gnojilo za trato Jesen.

Po pripravljeni površini za setev enakomerno potrosimo gnojilo in ga plitvo zadelamo v zemljo. Nato posejemo trato in zalijemo. Pri dognojevanju zgodaj pomladi, gnojilo enakomerno potrosimo po suhi trati. Priporočljivo je uporabiti primeren ročni ali potisni trosilnik. Hitrejši učinek gnojila dosežemo, če trato po gnojenju zalijemo z vodo (5 do 8 l/m2).