Zeotech gnojilo za trato Jesen

Za gnojenje trate pozno poleti in v jeseni.

Pakiranje

Sestava
NPK 8-5-18 2% Fe + 28% SO3 + 6% Zeotech 300

Primeren čas uporabe

J F M A M J J A S O N D
       

Namen

Namenjeno je gnojenju trate v jeseni in poletnemu gnojenju v primeru velikih temperaturnih nihanj oz. šokov. Zaradi višje vsebnosti kalija ima gnojilo antistresni učinek. Dodajanje kalija v jesenskem času omogoči boljšo prezimitev trate in zmanjša možnosti za pojav bolezni, kot sta snežna plesen in rja.

Nosilec hranilnih komponent je drobljeni zeolit, naravni mineral, ki ima neverjetno moč vezave hranil. Tako se hranila ne izpirajo v tla in ostanejo na površini, kjer jih plitvi koreninski sistem trate lahko koristi 6 do 8 tednov. Zeolitni nosilec hranil je svetle barve in se ne raztaplja, zato ostane na površini in deluje kot izboljševalec tal.

Delovanje gnojila je moč opaziti že po štirih do petih dneh. Trata prične intenzivno rasti in spreminjati svojo barvo iz bledo zelene v intenzivno zeleno barvo.

Uporaba

Dognojevanje: 30 do 40 g/m2 (3 do 4 kg/100 m2).

Gnojimo pozno poleti in v jeseni, v intervalih 6 do 8 tednov. Za gnojenje ob setvi in za prvo spomladansko gnojenje uporabimo Gnojilo za trato Start, za naslednje spomladansko in poletno gnojenje pa Gnojilo za trato Univerzal.

Gnojilo enakomerno potrosimo po zelenici. Priporočljivo je uporabiti primeren ročni ali potisni trosilnik. Za hitrejši učinek gnojila trato po gnojenju zalijemo z vodo (5 do 8 l /m2).