Stisnjen substrat za zelišča

Specialni substrat za presajanje vseh vrst zelišč.

Pakiranje

Sestava
Kokosov kompost in kokosova vlakna (98 %), dušik (N) 100 mg/L CaCl2, fosfor (P2O5) 130 mg/L CAL, kalij (K2O) 700 mg/L CAL, magnezij (MgO) 80 mg/L CAL.

Primeren čas uporabe

J F M A M J J A S O N D

Namen

Je specialni substrat, ki je posebej prilagojen za presajanje vseh vrst zelišč. Vsebuje kokosov kompost, kokosova vlakna in začetna hranila za optimalen začetek rasti. Substrat ima odlično drenažo in zračnost, ki omogoča optimalno razrast korenin.

Uporaba

Plastično embalažo na vrhu odrežemo in dodamo 1 liter vode. Počakamo 2–3 minute, da začne substrat nabrekati. Nato v razmiku 2–3 minut dodamo še 2x po 1 liter vode. Skupno 3 litre vode. Medtem malo pomešamo. Na koncu dobimo približno 10 litrov substrata.

SETEV: Seme enakomerno razporedimo po sejalni površini iz substrata in ga prekrijemo s tanko plastjo le-tega. Redno zalivamo.

PRESAJANJE: Pred presajanjem rastlino dobro zalijemo, nato pa jo previdno vzamemo iz lončka. Iz koreninske grude odstranimo star substrat in pazimo, da ne poškodujemo mladih korenin. Rastlino postavimo v lonček in pazimo, da so korenine enakomerno razporejene. Dodamo pripravljen substrat in ga razporedimo tako, da zapolnimo vsa prazna mesta v lončku. Substrat zelo dobro zadržuje vlago, zato z zalivanjem ni treba pretiravati.