Jan.

2017
Feb.

2017
Mar.

2017
Okt.

2017
Nov.

2017
Dec.

2017

Prezimovanje okenskih in balkonskih rastlin

Nekatere okenske in balkonske rastline so enoletnice, kar pomeni, da se njihovo življenje do zime konča, pa če bi to hoteli ali ne. Druge trajne rastline, kot na primer: pelargonije, fuksije, spreminjavke, nageljni, gomoljne begonije, dalije pa lahko uspešno prezimijo.

Nekatere okenske in balkonske rastline so enoletnice, kar pomeni, da se njihovo življenje do zime konča, pa če bi to hoteli ali ne. Druge trajne rastline, kot na primer: pelargonije, fuksije, spreminjavke, nageljni, gomoljne begonije, dalije pa lahko uspešno prezimijo. Najbolj enostavno prezimovanje okenskih in balkonskih rastlin je prezimovanje dalij in gomoljnih begonij. Pred nastopom hujšega mraza nadzemne dele porežemo deset centimetrov nad zemljo in jih prenesemo v toplo sobo, kjer jih držimo popolnoma suhe. Ko se čez mesec ali dva nadzemni deli popolnoma posušijo, jih odstranimo. Dalije pustimo kar v posodi do pomladi, ko jih bomo presadili v sveži substrat. Gomolje begonij pa vzamemo iz zemlje in jih shranimo v papirnati vrečki, na katero napišemo kaj v njej shranjujemo.

Kako poskrbimo za prezimovanje okenskih in balkonskih rastlin?

Ostale rastline prenesemo v primerno svetlo sobo, kjer naj bo temperatura okrog 12 stopinj Celzija. Zalijemo jih enkrat do dvakrat na mesec. Enkrat mesečno jih tudi pognojimo s TEKOČIM GNOJILOM ZA CVETOČE RASTLINE. Tako bodo rastline pomlad pričakale v dobrem stanju.

Nageljne pustimo na prostem čim dalj je mogoče. Postavimo jih na takšno mesto, da niso izpostavljeni padavinam. Ko pa temperatura pade na minus 6 do 7 stopinj, jih prenesemo v hladno neogrevano sobo, kjer bodo ostali do pomladi. Tudi nageljne moramo zalivati pozimi in enkrat mesečno jih tudi pognojimo.

Meseca februarja pa pričnemo že s presajanjem pelargonij, medtem ko druge rastline presadimo šele marca.

Priporočeni izdelki

Tekoče gnojilo za cvetoče rastline

Tekoče gnojilo za gnojenje vseh notranjih in zunanjih okrasnih cvetočih rastlin. Vsebuje optimalno razmerje hranil, ki ...

Pakiranje: 20l, 2l, 1l, 0,5l

Deli