Za obilen pridelek sadnega drevja moramo primerno poskrbeti
Feb.

2017
Mar.

2017
Apr.

2017
Maj

2017
Jun.

2017
Jul.

2017
Avg.

2017
Sep.

2017
Okt.

2017
Nov.

2017

Za svoje rastline moramo poskrbeti

Zadnja leta je bil marsikateri sadni vrt nekako zapostavljen. Sedaj pa je zaznati nov trend v sadjarstvu, in sicer menjava starih občutljivih sort za novejše odpornejše. Vse več sort je danes vzgojenih v stebričasti vzgoji, tako da jih lahko posadimo kot živo mejo ali pa jih vzgajamo celo v loncih na balkonu.

Zadnja leta je bil marsikateri sadni vrt nekako zapostavljen. Sodobnega sadjarjenja, tudi na domačem vrtu, ni brez ustreznega varstva rastlin.

Skrbno speljana propaganda je marsikaterega domačega sadjarja pripravila do tega, da svojega sadja ni škropil.

Odpornost rastlin

Tako so trgovci prodajali bio in eko sadje. Naivni kupci so to veselo kupovali misleč, da če je označeno z bio ali eko, potem ni škropljeno. Sedaj pa je zaznati nov trend v sadjarstvu, in sicer menjava starih občutljivih sort za novejše odpornejše. Seveda pa se moramo tudi v tem primeru, če zamenjamo sorte zavedati, da popolnoma odporne sorte ni in je tudi ne bo. Večina današnjih sort je odpornih na škrlup, ni pa odporna na pepelasto plesen in na škodljivce. To pomeni, da bo škropljenje še vedno potrebno.

Vse več sort je danes vzgojenih v stebričasti vzgoji, tako da jih lahko posadimo kot živo mejo ali pa jih vzgajamo celo v loncih na balkonu, podobno kot cepljeno zelenjavo.

Deli