Mar.

2017
Apr.

2017
Maj

2017
Jun.

2017
Jul.

2017
Avg.

2017
Sep.

2017
Okt.

2017

Zatiranje mahov na vrtni trati

Mah je v vrtni trati pogosta nadloga, zato ga redno zatiramo. Da bo naše zatiranje kar se da najbolj učinkovito, moramo vedeti, kaj je vzrok za njegovo pojavljanje.

Mah je v vrtni trati pogosta nadloga, zato ga redno zatiramo. Da bo naše zatiranje kar se da najbolj učinkovito, moramo vedeti, kaj je vzrok za njegovo pojavljanje. Mah se namreč pojavlja predvsem iz dveh razlogov, in sicer: če so tla zelo siromašna na hranilih in zaradi kisle reakcije tal.

Slabo prehranjena in kisla tla

V slabo prehranjenih tleh trava raste zelo slabo, zaradi česar je potem redka. Med praznimi prostori pa se pojavi mah, saj je zanj hrane še dovolj.

V primeru kislih tal se prav tako pojavi mah, ki kmalu zapolni prazne prostore in vedno bolj ogroža tudi travo. Le-ta postaja vse bolj redka in kmalu jo mah povsem zatre.

Kako zatreti mah na vrtni trati

Sedaj, ko vemo, kje so vzroki za pojavljanje mahu, bo tudi njegovo zatiranje in preprečevanje mnogo bolj uspešno. Mah najprej zatremo tako, da po površini, porasli z mahom, potrosimo MAHEX. Potrosimo ga v suhem vremenu, da pade med travo na mah. Dovolj je že rosa, da se pripravek aktivira in v nekaj dneh uniči mah. Ker pa MAHEX vsebuje tudi gnojilo, bo trava dobila veliko novih hranilnih snovi, da bo čim hitreje zarasla prazna mesta. Mah namreč takoj, ko se posuši, zgrabimo s trate.

Priporočeni izdelki

Mahex

Za lepo zelenico brez mahu! Za celotno obdobje vegetacije! Dušikovo gnojilo za travo in hkrati specialno sredstvo ...

Pakiranje: 5kg

Deli